Meppels metaalbedrijf blaast 50 kaarsjes uit en houdt open dag

Metaalbedrijf A. van der Hulst in Meppel bestaat dit jaar vijftig jaar en viert dat zaterdag met het grote publiek tijdens een open dag. Tijdens de open dag hoopt het ook de jeugd te enthousiasmeren voor een baan in de metaalsector om te verdere toekomst ook de bestendigen. Het metaalbedrijf startte 50 jaar geleden als een smederij en groeide uit tot een metaalbedrijf dat onder andere voor de transportsector stukken maakt.

De geschiedenis van metaalbedrijf A. van der Hulst startte vijftig jaar geleden in een schuurtje waar Anton van der Hulst (74) een smederij en lasbedrijf startte. Van der Hulst, die de dagelijkse leiding inmiddels heeft overgelaten aan zijn dochter Anne, legt in Dagblad van Het Noorden uit hoe deze stap destijds tot stand kwam. ‘Het is mijn vader die voorstelt om in de metaalbewerking te gaan werken. Hij zat in de bouw. Een van mijn broers was tegelzetter, eentje was timmerman en ik had nog een broer die elektricien was. Mijn vader wilde iemand de metaal in zien gaan. Zo gezegd zo gedaan en ik heb er nooit spijt van gehad.’

In de loop der jaren is er veel veranderd in het bedrijf dat steeds meer evolueerde naar een all-round metaalbedrijf met ruim dertig medewerkers op de loonlijst. Het bedrijf, dat ‘geniaal in staal’ als slogan gebruik, is als toeleverancier actief in verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld de transportsector. Met de nodige verhuizingen in de tussenliggende tijd, verhuisde het bedrijf in 2018 naar Meppel waar het nu gevestigd is.

A. van der Hulst BV in Meppel.

Open dagen voor klanten en jeugd

Om haar vijftig jarige jubileum te vieren, houdt het metaalbedrijf de komende dagen open huis. Zo komen op vrijdag 17 maart klanten, leveranciers en personeel met hun gezinnen langst. ‘We laten dan een aantal machines draaien en presenteren de eindproducten”, zegt Anne van der Hulst.

Een dag later, op zaterdag 18 maart, is het grote publiek welkom. Anne: ‘We hopen dat iedereen die geïnteresseerd is langskomt. Maar we hopen vooral de jeugd te enthousiasmeren voor het werk in de metaalindustrie. Dit omdat weinig jonge mensen kiezen voor een baan binnen de techniek. Daarom komen deze dag studenten van de internationale pabo uit Meppel om workshops te geven voor de jeugd en ze te vertellen over dit werkveld. Ze nemen drones en robots mee, gaan schminken en hebben een levensgroot Jenga-spel.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *