LVD zet tijdens Machineering gerobotiseerde afkantpers centraal

LVD plaatst op Machineering 2023 onder het thema “Shaping Flows” de geavanceerde gerobotiseerde plooicel Dyna-Cell en de CADMAN software op de voorgrond. De vakbeurs Machineering vindt plaats van 29 tot-en-met 31 maart in Brussel en digitalisering en robotisering zullen ook op andere standen in de verf gezet worden.

De nieuwe Dyna-Cell afkantpers van LVD en bijbehorende softwaretechnologie moet bedrijven ondersteunen om hun procesflow te verbeteren en zo te komen tot een hogere productiviteit, lagere stukkosten en meer winst. Aangestuurd door de CADMAN-SIM-software claimt LVD bij de Dyna-Cell afkantpers een procesduur van ‘art to part’ van niet meer dan 20 minuten. ‘Dyna-Cell maakt in  10 minuten automatisch het plooi- en robotprogramma aan en heeft daarna slechts 10 minuten nodig voor de gereedschapsinstelling en de productie van het eerste stuk. Het inleren van de robot is niet nodig.’

De nieuwste Dyna-Cell generatie kan complexere en een breder scala aan stukken buiten, aldus de Belgische fabrikant die wijst op een update van andere functies. Zo biedt de grijper extra zuignappen die afzonderlijk bedienbaar zijn, evenals een nieuw klemsysteem om nog kleinere stukken te grijpen en dichter bij de machine te komen. De universele grijper past zich automatisch aan de geometrie van het werkstuk aan. Op deze manier zouden metaalbedrijven volgens de producent kunnen besparen om investeringen in verschillende grijpers en grijperwisseltijd.

Ook zijn er softwarematig een aantal verbeteringen ten opzichte van vroegere modellen. Zo is de synchronisatie tussen robot- en machinebeweging geoptimaliseerd waardoor de robot sneller beweegt en de afkantpers beter kan volgen. Door de verbeterde communicatie tussen de twee systemen zijn de cyclustijden korter. ‘De software houdt nu rekening met het gewicht, de grootte en de doorbuiging van een stuk, zodat het aan de juiste snelheid en op exact de juiste hoogte in de afkantpers gaat’, klinkt het.

LVD staat later deze maand op Machineering in Brussel waar traditioneel ook veel Nederlandse machinebouwers en bezoekers te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *