Lichte daling wereldstaalproductie

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De wereldwijde staalproductie daalde in februari licht en lag daarmee één procent lager dan in februari vorig jaar. De productie bedroeg 142,4 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van augustus 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)
De wereldwijde ruwstaalproductie van september 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In februari daalde de productie in bijna alle continenten ten opzichte van een jaar eerder, enkel in het Midden-Oosten en Azië en Oceanië was er een stijging te zien van respectievelijk 11,5 en 3,0 procent. In de overige Europese landen was de grootste daling te zien van 24,9 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 12,6 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en dus een daling van 24,9 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in februari China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 80,1 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 10,0 miljoen ton staal, een afname van 1,0 procent ten opzichte van februari 2022. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *