‘Lassers trekken zich niets van mode aan’

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Terwijl lasrobots, -cobots, softwareprogramma’s en andere innovaties als paddenstoelen uit de grond schieten in de laswereld, is de laskleding de voorbije jaren of zelfs decennia nauwelijks veranderd. ‘Op het gebied van laskleding, hebben lassers geen behoefte aan trendy nieuwigheden. Men is vrij conservatief en hecht belang aan degelijkheid’, vertelt Huub Beijers, directeur van laskledingproducent Weldas.

De stand van Weldas op de S&S beurs. (Foto: Jerom Rozendaal)

Een mannequin met een degelijk, ietwat ouderwets ogend laskostuum is de blikvanger op de Weldas-lasstand op Schweissen&Schneiden. Ook de lashandschoenen met minimale opdrukken ademen degelijkheid, alsof zij er al decennia hangen. ‘De wereld van de laskleding is niet trendy. Lassers hebben geen behoefte aan modieuze laskledingstukken, maar willen kwaliteit en stappen niet snel over van materiaal’, geeft Weldas-directeur Huub Beijers een inkijkje in de wereld van laskleding.

Weldas, een verkorte samenvoeging van ‘welding accessoires’, is leverancier van laskleding. ‘Wij beschermen de lasser van top tot teen met uitzondering van de helm en de schoenen’, zegt Beijers met een knipoog.

Huub Beijers van Weldas (Foto: Jerom Rozendaal)

Kledingsponsor op EK lassen

Terwijl de Brabander zijn uitleg doet, valt het oog van ondertekende op twee roestkleurige helmbanden. Deze lijken verdacht veel op de exemplaren die lastalent Ester Bosgoed draagt op een foto in een recent artikel in Lastechniek en Vraag & Aanbod. ‘Dat zijn inderdaad onze helmbanden’, beaamt Beijers bij het zien van de foto’s. ‘Bart Willems droeg tijdens het EK lassen in Polen ook onze laskleding en handschoenen. Wij hebben hem gesponsord.’

Foto: Jerom Rozendaal

Het bedrijf uit Bergen op Zoom is een van de weinige leveranciers van laskleding op de lasbeurs die van 11 tot 15 september plaatsvindt in het Duitse Essen. ‘De bezoekers hier (veel lasbedrijven op zoek naar materiaal) zijn niet gelijk onze klanten. Onze verkoop loopt volledig via distributeurs.’

Jubileum op Schweissen&Schneiden

Met maar liefst 250 distributeurs is Duitsland een belangrijke afzetmarkt voor Weldas. ‘Maar je vindt ons over heel Europa terug. Van Polen en Roemenië tot Ierland, Engeland en Spanje, vertelt de Brabander die al 25 jaar exposeert op Schweissen&Schneiden. Het bedrijf ontving naar aanleiding van dit feit tijdens de lasbeurs een poster met een bedankje van de beursorganisator.

Foto: Jerom Rozendaal
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *