Kunststof bekistingplaat Ecoply zorgt voor strak beton

Ecoply is een composiet bekistingplaat met een plastic coating thermoplast toplaag en nieuw in het assortiment van Harsco Infrastructure. Ecoply levert strak beton op met een robuust uiterlijk, dat nauwelijks nabewerking behoeft na verwijdering.

Ecoply is duurzaam materiaal en bestaat uit een vulling van composiet met aan beide zijden een harde dunne thermoplast toplaag. De platen worden in diverse maten in stalen frames geleverd. Ecoply is niet gevoelig voor temperatuur en kan grote temperatuurverschillen aan. Tevens is het resistent tegen uv-licht. Gemiddeld is een bekisting van beton multiplex zo’n zeventig keer herbruikbaar. Door de sterkte en waterdichtheid is Ecoply circa 250 keer te gebruiken.

De constructie is niet gevoelig voor vervorming en is stevig, wat beschadigingen voorkomt. Het kan gemakkelijk op maat worden gezaagd en zonder breuk worden vastgeniet. Omdat Ecoply makkelijk is schoon te houden, vergt het weinig onderhoud. Samen met de lange levensduur betaalt het materiaal zich daardoor in korte tijd terug.