Kristel Groenenboom Zakenvrouw van het Jaar 2022

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Kristel Groenenboom, directeur Container Service Groenenboom bv uit Oosterhout is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022. De award mocht ze in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in ontvangst nemen uit handen van minister Micky Adriaansens van Economische Zaken.

Kristel, zelf ook lid van Metaalunie Jong Management, is met 36 jaar de jongste Zakenvrouw van het Jaar ooit. Ze nam op haar drieëntwintigste het industriële bedrijf van haar vader over. Het werd een succes, ondanks de tegenwerking die ze kreeg als jonge zakenvrouw. Klanten, leveranciers en andere zakenrelaties konden zich niet voorstellen dat zo’n jonge vrouw de baas kon zijn van zo’n groot bedrijf. Nu ze een geslaagde zakenvrouw is, als directeur van Container Service Groenenboom, dat gespecialiseerde containers ontwerpt en bouwt, is ze nog altijd even strijdvaardig. Haar grote passie is het promoten van vrouwen in de techniek.

Leading Lady

Kristel heeft als prominente vrouwelijke ondernemer al diverse prijzen gewonnen. Ook heeft ze bestuursfuncties gehad bij een regionale afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Kamer van Koophandel. Maar nog trotser is ze op haar voortrekkersrol als Leading Lady tijdens Girlsday, een landelijke dag die speciaal wordt georganiseerd om jonge meiden kennis te laten maken met werken in de techniek. Kristel ziet haar verkiezing tot Zakenvrouw van het Jaar 2022 en het winnen van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award niet alleen als een opsteker voor alle vrouwen die voor de techniek kiezen, maar ook als een motivatie voor vrouwelijke ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *