Kozijnenbouwer Altink neemt nieuwe freesmachine en zaagmachine in gebruik

Altink Aluminium uit Medemblik, gespecialiseerd in de productie van aluminium kozijnen, heeft recent twee nieuwe machines in gebruik genomen. Het heeft haar machinepark aangevuld met een Mecal MC 305 Kosmos freesmachine en een Mecal SW 553 Argus zaagmachine.

De Mecal SW 553 Argus is een 2-kops zaagmachine. De machine maakt het mogelijk om kozijnen met een hoek van 45 graden sneller en een secuurder te zagen. De Mecal MC 305 Kosmos dient ter vervanging van de vorige CNC-freesmachine. De opvolger is enerzijds sneller. Anderzijds heeft hij ‘als optie dat wij nu ook in tussenliggende graden kunnen frezen voor verborgen afwateringen’, klinkt het bij het bedrijf.

Productie stopt niet tijdens levering en installatie

Beide machines werden in week 42 geleverd, hetgeen volgens het bedrijf resulteerde in een chaotische week. Desondanks heeft de productie niet stilgestaan. ‘Wij zijn erg tevreden met de nieuwe machines en dit zal ons in de toekomst een hoop nieuwe mogelijkheden geven en de productie zichtbaar versnellen’, laat het bedrijf weten.

Altink Aluminium is een klein bedrijf met vier personeelsleden dat zich bezighoudt met de productie van aluminium kozijnen. Het bedrijf is in 2018 begonnen in één loods en is ondertussen al verhuisd naar een grotere hal om het werk aan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *