Japanse Daihen Groep neemt Lorch Schweißtechnik over

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De Japanse bouwer van lastechniek Daihen Group heeft het Duitse Lorch Schweißtechnik overgenomen. Lorch zal onder de bestaande naam voortbestaan. Dat maakten beide bedrijven wereldkundig in aanloop naar de Schweissen&Schneiden beurs die deze week plaats vindt in Essen.

‘Met Daihen heeft Lorch de gewenste perfecte partner gevonden voor verdere uitbreiding op lange termijn. De fusie zal resulteren in vergaande groeimogelijkheden voor Lorch’, zo klinkt het in een persbericht. Op de beurs in Essen verneemt Vraag&Aanbod dat er weinig verandert in de organisatie van Lorch. ‘Voor Daihen Group was dit een uitstekende mogelijkheid om te groeien in Duitsland en Europa.’

De Daihen-groep met zijn Europese dochterondernemer OTC Daihen Europe is al langer bezig met het versterken van zijn positie op de Europese markt. Zo nam het enkele jaren geleden Lasotech Systems over, een Duits bedrijf dat zich toelegde op robotsysteemintegratie.

Delen van knowhow

Lorch zal als Duitse leverancier zelfstandig blijven opereren. Het hoofdkantoor in Auenwald met ontwikkeling, productie, administratie en verkoop blijft ongewijzigd en wordt verder uitgebreid. Wel zal kennis gedeeld worden. ‘De technologische knowhow van Daihen en Lorch zal worden gebruikt om nog betere high-end oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden voor de Europese en wereldwijde markt’, klinkt het.

Lorch en Daihen zullen know-how uitwisselen

Om dit te bereiken zal er zeer sterk worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook de buitenlandse dochterondernemingen en het efficiënte partnernetwerk zullen door Lorch Sales ondersteund blijven worden.

Naast synergie op het gebied van productontwikkeling voor lastechnologie, wordt gestreefd naar nauwere samenwerking op het gebied van lasautomatisering met betrekking tot robotica. ‘Lorch zal de Cobot Welding ongewijzigd voortzetten. Met gemeenschappelijke doelen en een sterke toewijding aan kwaliteit richten beide bedrijven zich op het uitbreiden van hun leidende positie in lastechnologie in de Europese regio.’

De Daihen group is actief over de hele wereld en stelt in totaal 3.800 mensen te werk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *