ITEQ wordt onderdeel van WILVO

WILVO Holding uit Bergeijk heeft ITEQ Group uit Nijkerk overgenomen. De overname is onderdeel van de strategie van de holding om zowel organisch als via overnames te groeien. Verkoper ITEQ is bij de overname ondersteund door Marktlink Fusies en Overnames.

ITEQ is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het bedrijf geëvolueerd in een onestopshop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod reikt van prototypes tot aan grote series, waarbij ITEQ in kan worden gezet voor ontwerp, engineering, productie en assemblage op gebied van onderdelen, modules en behuizing. Bij ITEQ werken 70 medewerkers, die OEM-klanten van verschillende industrieën bedienen, waaronder producenten van elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitair.

Metalen componenten

WILVO is toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstellingen, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom) montage en is een preferred supplier van grote OEM’ers als ASML en Canon. WILVO heeft een groot machinepark en twee cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren en ISO 14644 gecertificeerd zijn. Rob Lemmens, CEO van WILVO: ‘ITEQ is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen. Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor WILVO, nieuwe marktsegmenten. Daarnaast kunnen we met ITEQ Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met ITEQ.’

Het huidige managementteam van ITEQ krijgt de eindverantwoording over de ITEQ Group. Ondernemers Tim Kollen en Theo Tolboom van ITEQ blijven op voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken. De totale WILVO Groep zal, met de toevoeging van de ITEQ Group waar circa 70 personen werkzaam zijn, uitkomen op circa 380 medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *