Groei wereldstaalproductie zwakt af

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De wereldwijde staalproductie liet in augustus een minder sterke groei zien, deze lag nog maar 2,2 procent hoger dan augustus vorig jaar, waar dit in juli nog 6,6 procent was. Ook was de productie in augustus lager dan in de maand ervoor. De productie bedroeg 152,6 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van maart 2022 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In augustus daalde de productie inde meeste continenten ten opzichte van een jaar eerder. In het Midden Oosten was de grootste daling te zien van 16,0 procent, in Zuid-Amerika was een daling van 8,1 procent. In Afrika was de grootste stijging van 16,1 procent, in Rusland en de andere CIS-landen en Oekraïne was er een stijging te zien van 10,7 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 4,4 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 3,2 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie in augustus waren China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 3,2 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 86,4 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 11,9 miljoen ton staal, een toename van 17,8 procent ten opzichte van augustus 2022. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *