Groei wereldstaalproductie zet door

De wereldwijde staalproductie daalde in juli licht maar lag daarmee wel 6,6 procent hoger dan in juli vorig jaar. De productie bedroeg 158,5 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van november februari 2022 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In juli daalde de productie in evenveel continenten als hij steeg, ten opzichte van een jaar eerder. In Zuid Amerika was de grootste daling te zien van 8,4 procent, in de EU (27) landen was een daling van 7,1 procent. In Afrika was de grootste stijging van 26,1 procent, in Rusland en de andere CIS-landen en Oekraïne en in Azië en Oceanië was er een stijging te zien van respectievelijk 9,3 en 9,1 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 7,1 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 5,1 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie in juli waren China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 11,5 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 90,8 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 11,5 miljoen ton staal, een toename van 14,3 procent ten opzichte van juli 2022. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *