Failliet door een gebrek aan materiaal

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Profi Kozijnen uit Enschede is failliet verklaard. Niet omdat er geen opdrachten waren of vanwege een slechte financiële situatie, maar door de huidige schaarste aan materialen.

Failliet door een gebrek aan materiaal
Foto: Profi Kozijnen

Dat meldt De Gelderlander. Alle salarissen waren netjes betaald, de orderportefeuille was goed gevuld, de financiën op orde. Toch werden op aanvraag van de directie zowel Profi Kozijnen als Profi Montage en de Profi Groep failliet verklaard.

Roy Middelbos, één van de drie eigenaren van Profi, vertelt aan De Gelderlander dat corona en het gebrek aan bouwmaterialen de reden waren om de stekker uit de zaak te trekken. Door ziekte waren meerdere medewerkers uit de roulatie, terwijl het bedrijf het juist druk had met orders, in de orderportefeuille zat voor acht ton aan orders.

Toen personeel na ziekte weer aan de slag kon voor een inhaalslag sloeg het volgende probleem toe, namelijk het gebrek aan materiaal, met name hout, staal en pvc. De grootste klap kwam toen hoofdleverancier Schüco aangaf dat er geen leverdate gegeven konden worden voor veelgevraagde profielen.

Aangezien er de komende maanden geen kozijnen geplaatst zouden worden en er dus ook geen geld binnen zou komen, besloten de eigenaren om zelf een faillissement aan te vragen. Doorgaan en de dertig medewerkers niet uitbetalen was geen optie voor de eigenaren van het bedrijf dat pas drie jaar oud was.

Curator Carl Luttikhuis vreest dat dergelijke faillissementen nog vaker voor gaan komen in de toekomst. Ontzettend veel bedrijven worden geraakt door het tekort aan grondstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Vreselijk jammer, zou leuk zijn als de banken zich wat ondernemender zouden opstellen en in een dergelijk geval echt meedenken met het bedrijf.
    Het kan zomaar heel veel beter gaan, nu gaan deze mensen zich de volgende indekken en komen misschien nooit meer op het oude niveau, waardoor je weer vertraging gaat krijgen met de opbouw na de corona-tijd.