Fabricom bouwt mee aan ’s werelds grootste offshore windpark London Array

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Als partner in de Belgische joint venture Future Energy werkt Fabricom mee aan de bouw van London Array, het grootste offshore windpark ter wereld. Met 341 windmolens, goed voor een totaalvermogen van 1.000 MW, zal het windpark stroom kunnen leveren aan 750 duizend gezinnen en zo de CO2-uitstoot verminderen met maar liefst 1,9 miljoen ton per jaar.

De realisatie van London Array is gepland in twee fases. Het windpark wordt op een oppervlakte van 245 vierkante kilometer gebouwd in de rivierdelta van de Theems, ten oosten van Londen, ongeveer 20 kilometer uit de kust van Kent en Essex. De eerste fase omvat de installatie van 175 turbines die voor een capaciteit van 630 MW kunnen zorgen. De oplevering is voorzien voor 2012.

Offshore onderstations voor hoogspanning

Halverwege volgend jaar gaat Fabricom, dochter van de Groep GDF SUEZ, van start met het ontwerp en de bouw van twee offshore onderstations voor hoogspanning, samengesteld uit drie niveaus en gebouwd op funderingen in de monding van de Theems. De transformators zullen de geproduceerde energie centraliseren en vermijden elk energieverlies door een verhoging van het voltage. Vervolgens wordt de energie gestuurd naar de transmissienetwerken.