Explosieve groei LWM Laserservice

LWM Metal krijgt een nieuwe naam: LWM Laserservice. Daarnaast opent het bedrijf een nieuwe vestiging in Wijchen, namelijk LWM Laserservice Gelderland. Het bedrijf breidt uit in zowel services als machines en diensten. De vestiging in Wijchen gaat zich toeleggen op het vlakbed- en buislaseren van aluminium, rvs en staal.

LWM Laserservice Brabant in Schijndel kreeg het steeds drukker en er moest uitgebreid worden. Door de uitbreiding was ook de wens te realiseren een nog completere partner te worden voor de klanten in bewerking van contouren, profielen en plaat. Vanaf afgelopen zomer wordt er aan het nieuwe pand in Wijchen gewerkt; LWM Laserservice Gelderland. Monteurs zijn druk aan het werk de machines te installeren. De bedoeling is dat de nieuwe vestiging zich gaat specialiseren in vlakbed- en buislaseren en uiteraard in het kanten, afbramen en boren. Wijchen is meer op profielbewerking gericht. Dit voor zowel staal, aluminium en rvs. Schijndel is vooral op plaatwerk gericht en blijft dan ook de snelheidsfabriek in plaatwerk.

3D buislaser

Het machinepark is de laatste tijd flink uitgebreid. De nieuwste aanwinst is een buislaser voor LWM Laserservice, de Adige LT8. Deze 3D buislaser is zeer flexibel en gebruiksvriendelijk. ‘In januari zal de laser in gebruik worden genomen en kunnen we nog meer producten van topkwaliteit leveren met extreme precisie’, vertelt John Sleutjes, directeur van LWM Laserservice. ‘Voordat de nieuwe machine in gebruik genomen kan worden, moet er eerst heel wat gebeuren. Installatie en scholing zijn nodig voor een optimaal gebruik van de LT8. In week 47 is er in Italië een opleiding gevolgd. Vervolgens werd op 4 december de machine bij LWM Laserservice Gelderland geplaatst. Na twee weken montage zal er in week 52 weer volop scholing gaan plaatsvinden op de werkvloer in Wijchen.’


De nieuwe Adige LT8 3D buislasersnijmachine blinkt uit vanwege de hoogste flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid en ook door de topkwaliteit en het uiterst nauwkeurige lasersnijden. Omdat de LT8 is uitgerust met een kantelbare kop is de machine in staat alle onderdelen, open en speciale profielen inbegrepen, 3D te snijden. Door een efficiënt automatisch laadsysteem te combineren met een unieke manier om te lossen, is de productiviteit van de LT8 niet te vergelijken met andere buislasersnijmachines. De ingebouwde software zorgt voor een optimaal verbruik van het materiaal. Complexe producties worden allemaal automatisch uitgevoerd. Hoewel de machine ook automatisch kiest voor de beste productie, kunnen operators de machine ook handmatig instellen. ‘We zijn één van de weinigen in Nederland die klanten met deze snelle productiemachine van dienst kunnen zijn’, vertelt Sleutjes.

Byspeed 3015

Naast de LT8 is ook de Bystronic Byspeed Pro 3015 uitgerust met een 4400 W laser en een ByTrans 3015. Deze combinatie zorgt voor een zeer efficiënte productie. Het toevoegen van deze lasersnijmachine aan het machinepark is een aanvulling op de bestaande verwerkingsmogelijkheden bij LWM Laserservice. De lasersnijder is één van de snelste machines in zijn soort. Complexe profielen en contouren snijden is voor de Bystronic Byspeed 3015 geen enkel probleem. Deze allrounder van Bystronic heeft veel voordelen, zoals de optimale toegang van de machine aan de lange zijde, het gemak en de snelheid waarmee restplaten opgelegd kunnen worden, de mogelijkheid om volumineuze delen te bewerken door het grotere bereik van de Z-as en hogere productiviteit van de bediener door het geringe aantal extra handelingen dat nodig is voor deze machine.

Optimaal resultaat

Bij LWM Laserservice is een optimaal resultaat altijd de doelstelling. Dat begint al met de kwaliteit van de machines. Het is niet voor het eerst dat er een Bystronic lasersnijder aangeschaft wordt. In Wijchen en Schijndel staan verschillende lasersnijmachines van dit merk. Daarnaast maken zij voor het ontbramen gebruik van de gerenommeerde machines van TimeSavers. De vakmensen beschikken over de juiste kennis, kunde en scholing om klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. Lage kosten, precisie en hoge snelheid staan hoog in het vaandel. LWM Laserservice richt zich op werk waar het goed in is: het snijden van plaat-, buis- en kokerproducten op maat.


‘Doordat wij onze focus puur leggen op deze werkzaamheden, kunnen we de lijnen kort houden en ontstaat er geen ‘ruis’ rondom onze werkzaamheden. Onze processen zijn in hoge mate geautomatiseerd en mensurenarm. Op die manier kunnen we snel, hoog kwalitatief, efficiënt en tegen een zeer scherpe prijs leveren wat klanten vragen’, stelt Sleutjes.

Werkzaamheden

‘LWM Laserservice is in haar werkzaamheden niet afhankelijk van derden. Het hele proces verrichten we in eigen huis’, zegt Sleutjes. Vervolgens geeft hij een opsomming van de werkzaamheden per vestiging: ‘LWM Laserservice Brabant levert snelheid en service in plaatbewerking. Zij voert de volgende werkzaamheden uit: plaatlasersnijden, machinaal ontbramen, kanten en bewerkingen als verzinken, boren, tappen, lassen en conserveren. LWM Laserservice Gelderland levert service en snelheid in plaat- en profielbewerking. Zij voert de volgende werkzaamheden uit: plaatlasersnijden, buislasersnijden, machinaal ontbramen, kanten, bewerkingen als verzinken, boren, tappen, lassen en conserveren. ‘Hier is sinds vorige maand voor beide vestigingen een bezorgservice aan toegevoegd’, vertelt Sleutjes.
LWM Laserservice is onderdeel van de SNL Group. Zusterbedrijven zijn STM Machinebouw, SNL Systems en AMS Metal. Ieder bedrijf concentreert zich op datgene waar het gespecialiseerd in is. Zij leveren machines en halffabricaten aan de food- en non-foodindustrie. Tegelijkertijd benut de SNL Group de kracht van samenwerking ten volle. Ze hanteren korte lijnen, waardoor er zeer efficiënt gewerkt wordt en foutenmarges tot een minimum beperkt worden. Het hele proces wordt in eigen huis uitgevoerd, hierdoor houden zij grip op kwaliteit, doorlooptijden en kosten. Alle producten worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd.