Eurovignet via internet beschikbaar voor alle Europese vervoerders

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Vanaf 1 januari 2010 is het voor alle Europese transportondernemers mogelijk om een Eurovignet aan te schaffen via internet. Transporteurs hebben dit vignet nodig als hun vrachtauto’s gebruik maken van de autosnelweg.

Via de website www.eurovignettes.eu kunnen transportondernemers een Eurovignet boeken dat toegang geeft tot de autosnelwegen van Nederland, België, Luxemburg, Denemarken en Zweden. De betaling van het Eurovignet wordt gelijktijdig gedaan met de elektronische boeking en levert meer gemak op voor de transportwereld. De nieuwe website is ook benaderbaar via mobiel internet. Dit hebben Belastingdienst en Ministerie van Verkeer en Waterstaat bekend gemaakt.

Het Eurovignet is een belasting die naast de motorrijtuigenbelasting moet worden betaald voor zware motorrijtuigen die van de autosnelweg gebruik maken. Zware motorrijtuigen zijn vrachtauto’s die uitsluitend bestemd zijn voor goederenvervoer over de weg en een toegestane maximummassa van 12 ton of meer hebben. De aanhangwagen of oplegger telt mee als de toegestane maximummassa wordt bepaald.