Eindelijk weer innovaties tonen aan een breed publiek

Organisatoren Mikrocentrum, VOM en vereniging ION kijken terug op een geslaagde eerste editie van de combinatiebeurs Materials+Eurofinish+Surface, die plaatsvond op 15 en 16 september in de Brabanthallen. Het nieuwe kennis- en netwerkevenement richt zich op materialen en oppervlaktetechnieken en vond gelijktijdig plaats met De Nederlandse Metaal Dagen en de Kunststoffenbeurs.

Eindelijk weer innovaties tonen aan een breed publiek
Foto: Mikrocentrum

‘We zijn er, zeker in deze spannende tijden, ontzettend trots op dat we professionals uit de gehele Benelux met elkaar mochten verbinden. Door de combinatie met de Kunststoffenbeurs en de Nederlandse Metaaldagen hebben 2.100 bezoekers het kennis- en netwerkevent bezocht. Het bood de 100 exposanten bovendien een mooie gelegenheid om innovaties eindelijk weer aan een breed publiek te tonen. Daar hebben we samen met de Brabanthallen intensief naartoe gewerkt.’

Voor deze eerste editie bundelden 3 vakbeurzen de krachten: Mikrocentrum met Materials, VOM met Eurofinish en Vereniging ION met Surface. Deze combinatie maakte Materials+Eurofinish+Surface de centrale ontmoetingsplek met alle aspecten voor een goed en duurzaam eindproduct. Van grondstoffen tot en met gerealiseerd product: bezoekers maakten kennis met een breed aanbod aan (nieuwe) materialen, digitale en analoge analysetechnieken, oppervlaktebehandelingen en verbindingstechnologieën. Op de diverse demopleinen kon men de laatste innovaties bovendien live ervaren.

Winnaar ION Borghardt Award

Het congresprogramma van Materials+Eurofinish+Surface werd geopend met de uitreiking van de ION Borghardt Award. Deze award bekroont innovaties in de oppervlaktebehandeling. Uit de zes genomineerde bedrijven, AD International in samenwerking met Spuiterij Munsters, Chemetall, HS Protect, Jonkman Coating, Kluthe Benelux en Q-fin koos de jury Jonkman Coatings uit Hengelo tot winnaar. ‘Jonkman Coating heeft een unieke, nieuwe verticale poedercoatlijn voor aluminium profielen tot 8 meter, met een verticale pre-anodisatie geïntegreerd in de lijn. Dit is een mooi voorbeeld van handelen naar wegen richting een circulaire economie: namelijk herontwerp van product en proces. Dit alles met behoud van de in de markt geldende certificering. Daarnaast zijn ook het vermijden van gevaarlijke stoffen en het terugwinnen van warmte en overige energie-maatregelen die Jonkman Coating heeft getroffen in de algehele proces- en bedrijfsvoering zeer positief gewaardeerd door de jury. De voordracht geeft blijk van doorvoering van aandacht voor innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, energieterugwinning en ontzorgen van de klant vanuit het perspectief van product, proces en gehele bedrijfsvoering. Ondernemers hieraan ten grondslag tonen visie, vakmanschap, durf en daadkracht’, aldus de jury. HS Protect en Kluthe Benelux gingen er met de tweede en derde prijs vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *