Dumaco levert 1900 RVS explosiewanden voor InterDam

Het is het grootste project voor Dumaco Groep ooit: de levering van 1900 zoutwaterbestendige wanden uit RVS 316 voor Interdam, specialist in producten voor offshore en onshore.

Dumaco levert 1900 RVS explosiewanden voor InterDam
Foto: Dumaco

De gecertificeerde (explosie)wanden zijn gemaakt voor het creëren van explosievrije ruimtes, waar veilig gewerkt kan worden.

Meerdere vestigingen van Dumaco werkten samen aan het project. ‘Doordat we deel uitmaken van de Dumaco Groep kunnen we grote projecten aanpakken. Voor dit project werkten we samen met Dumaco Woerden. Deze vestiging beschikt over dezelfde machines als wij. Bovendien werd de expertise van lascertificeringen en documentatie door Woerden verzorgd. Ook Dumaco Hardixveld-Giessendam en Dumaco Varsseveld waren erbij betrokken,’ aldus Jorg Blankers, vestigingsmanager bij Dumaco Oss.

Ondanks de grootte van de klus, was de totale levertijd slechts veertien weken. Ongeveer veertig vakmensen werkten fulltime aan het project.

Foto: Dumaco

Arctische zone

De 1.900 wanden zijn bestemd voor een LNG-project in de arctische zone. Aan Dumaco de taak om de wanden te voorzien van een damwandprofiel en deze te lasersnijden in de juiste hoogtes (1700 mm tot 6000 mm) en plaatdiktes (2 mm tot 8 mm). In totaal werd er 350 ton aan RVS 316 gebruikt. Dumaco koopt de platen op de juiste lengte in, vervolgens lasersnijden ze de platen en zetten ze het juiste damwandprofiel. Voor het project werden twaalf gecertificeerde lassers ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *