Descotech Metal meest actieve leerbedrijf van Overijssel

Descotech Metal uit Weerselo heeft de OOM Award 2021 voor de regio Overijssel in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef Descotech de andere genomineerden Heass Metaal uit IJsselmuiden en Hofstede-Timmerman uit Staphorst voor. Door corona was de prijsuitreiking eerder uitgesteld.

Descotech Metal meest actieve leerbedrijf van Overijssel
Foto: Olivier Huisman

Opleiden levert alleen maar winnaars op, zegt Benno Masselink, eigenaar en praktijkopleider van het genomineerde Descotech Metal. ‘Wij proberen zo breed mogelijk op te leiden, zodat onze medewerkers op meerdere plekken inzetbaar zijn en dus ook steeds nieuwe uitdagingen hebben in hun werk. Op deze wijze wordt er een stuk betrokkenheid gecreëerd van onze vakmensen bij ons bedrijf.’

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.