CCA opent vestiging in Veendam

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Container Company Amsterdam (CCA), onderdeel van de Ter Haak Group, opende op 1 januari een vestiging in het Groningse Veendam. Met deze nieuwe vestiging op het terrein van Groningen Railport, wil het bedrijf haar positie in Nederland versterken.

CCA verwacht de Noord-Europese markt vanuit Veendam makkelijker te kunnen bedienen. Tegelijkertijd betekent de vestiging van CCA een uitbreiding van de activiteiten van Groningen Seaport en InterModal Solutions (IMS), wat Groningen Railport een veelzijdiger terminal maakt.

 

Groningen Railport is een trimodale terminal (bereikbaar via spoor, weg en water), waar zowel containers als conventionele lading wordt verwerkt. De Ter Haak Group heeft bijna een eeuw ervaring met intermodaal goederenvervoer en de exploitatie van een multimodale terminal. In de Amerikahaven van Amsterdam worden inkomende en uitgaande containers gereinigd, gerepareerd en genspecteerd alvorens op transport te gaan.

 

CCA wil de terminal in Veendam van een soortgelijk containerservicepunt als in Amsterdam voorzien. Een dergelijke faciliteit blijkt in Amsterdam een aanwinst voor rederijen, verladers en ontvangers. De verwachting is dat dat in Groningen niet anders zal zijn.

 

Duitse markt

CCA is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte zeecontainers, reefers, cabins en offshore containers. Leverbaar in standaard lengten 2, 3, 6 en 12 meter en in diverse hoogtes, zoals 2,4, 2,6 en 2,9 meter. Het personeel zorgt in de eigen werkplaats dat de containers in goede staat worden afgeleverd. De containers kunnen op alle mogelijke manieren worden ingericht en uitgerust, afhankelijk van de wensen van de klant.

 

Vanuit het kantoor aan de Spoorhavenweg in Veendam zal CCA met dit complete assortiment van containers het noorden van Nederland en de Duitse markt bedienen. Hierbij richt CCA zich niet alleen op de bouw, agrarische sector en olie- en gasindustrie, maar ook op particulieren.