Brabantia voor de tweede keer in zee met WEMO voor stansmachine

Vanaf juni draait er een nieuwe WEMO-stanslijn bij Brabantia op de productielocatie in Overpelt, België. In 2020 kwamen hiervoor de gesprekken op gang. Brabantia was destijds bezig met de ontwikkeling van een nieuw product. Daarvoor was extra capaciteit nodig.

Het is niet de eerste keer dat de Brabantse bedrijven zaken met elkaar doen. Brabantia, producent van huishoudartikelen, nam in 2015 al een WEMO-machine in gebruik. Toen ontwikkelde de machinebouwer uit ‘s-Hertogenbosch een stans-oplossing voor de rectangular afvalbakken van Brabantia. Hierbij was een specifieke snelheid nodig en een proces  waarmee platines in mat zwart, geborsteld RVS en hoogglans chroom staal zonder enige beschadiging en krasjes op het materiaal geproduceerd moesten worden.

Combinatie gebruikt en nieuw

Het  ging in dit geval om zeer gevoelig materiaal ‘en zelfs een minimale beschadiging is ontoelaatbaar in verband met zichtzijde van het eindproduct’, klinkt het. Een compleet nieuwe lijn paste volgens WEMO niet in het budget van Brabantia. Daarom ontwikkelde de machinebouwer een concept waarbij een gebruikt en gereviseerd ponsmachine en draaistation ingezet werden in combinatie met nieuwe machinedelen. Deze werd in 2016 geleverd en geïnstalleerd.

Bij de nieuwe stansmachine, die in juni in gebruik genomen werd, was een combinatie van gebruikt en nieuw niet mogelijk omdat er geen gebruikte ponsstations beschikbaar waren.

De eerst geleverde lijn werd ondertussen uitgerust met een shuttle systeem die de verschillende rolbuigmachines kan bedienen. De WEMO-ponsmachine levert de geponste platines aan bij de CNC-rolbuigers. Door de hoge output van de ponsmachine werd gekozen voor een geautomatiseerd shuttle systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.