Bouw nieuwe Duitse fabriek 247TailorSteel van start

De bouw van de nieuwe productiefaciliteit van 247TailorSteel in Langenau (DUI), tussen Suttgart en Munchen, is officieel van start. ‘Met de bouw van onze nieuwe vestiging in Langenau versterken we onze positie in de markt en brengen we meer mogelijkheden voor onze klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk’, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Bouw nieuwe Duitse fabriek 247TailorSteel van start
Met het in de grond zetten van de schop werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging in Langenau. (Foto: 247TailorSteel)

De nieuwe vestiging zal naar verwachting in het najaar van 2022 volledig operationeel zijn. Op een productieoppervlakte van 15.000 m2 zullen gefaseerd twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken worden geïnstalleerd. Daarmee gaan de klanten van 247TailorSteel in Zuid-Duitsland en Oostenrijk profiteren van nog betere service en nog snellere levering. ‘247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Dankzij ons zelf-ontwikkelde Sophia®-portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, ontvangen zij een offerte binnen één minuut en krijgen zij hun producten binnen 48 uur geleverd’, aldus Berlo.

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk te verhogen en het verwezenlijken van het doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen.

Door de bouw van de fabriek worden in eerste instantie zeventig nieuwe werkplekken gecreëerd, op lange termijn is er plek voor ongeveer 200 werknemers. ‘Met de nieuwe productiefaciliteit zal hier een toekomstgerichte industriële vestiging ontstaan. 247TailorSteel zal zo een toegevoegde waarde zijn voor Langenau en de regio’, zegt de burgemeester van Langenau, Daniel Salemi.

Zuiderburen

Duitsland is niet het enige land waar 247TailorSteel aan het uitbreiden is. Het bedrijf is ook actief op zoek naar een stuk grond in West-Vlaanderen voor de bouw van een fabriek, bleek uit een gesprek op De Nederlandse Metaal Dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *