247TailorSteel zoekt grond in België voor nieuwe fabriek

Foto van: Jerom Rozendaal
Geplaatst door Jerom Rozendaal

Het Nederlandse metaalbewerkingsbedrijf 247TailorSteel is actief op zoek naar een stuk grond in West-Vlaanderen voor de bouw van een fabriek.

247TailorSteel zoekt grond in België voor nieuwe fabriek
Foto: Jerom Rozendaal

247TailorSteel, met hoofdvestiging in Varsseveld, is aan een razendsnelle groei bezig. Het bedrijf werkt met het zelfontwikkelde internetportaal Sophia®. Door middel van dit portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, binnen een minuut een offerte ontvangen, en hun producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Dezelfde software stuurt ook de machines in de fabrieken aan.

Het digitaal bestelde, op maat gesneden snij- en plooiwerk lijkt erg in trek bij maakbedrijven in Nederland, Duitsland en ook België. In België alleen al heeft 247TailorSteel sinds de start in 2019 een poel van 1.500 klanten aangeboord, aldus regional salesmanager Neander Nijenhuis die aangeeft dat er in België zo’n zes miljoen euro omzet gegenereerd zal worden in 2021. Vraag&Aanbod sprak de salesmanager op De Nederlandse Metaal Dagen in Den Bosch waar het bedrijf een beursstand had.

De Belgische klanten worden bediend vanuit de fabriek in Nederland. Hierdoor is de levertijd drie dagen, terwijl de Nederlandse klanten maar twee dagen hoeven te wachten op hun bestelling. Onder andere om deze levertijd terug te schroeven, is 247TailorSteel actief op zoek naar een stuk bouwgrond in België voor de bouw van een fabriek die mogelijk al in de loop van 2023 opgeleverd zal worden.

Verkorten levertijd België en uitbreiding naar Noord-Frankrijk

Bij de zoektocht is de provincie West-Vlaanderen met een rode stift omlijnd in de atlas. Deze provincie kent een hoge concentratie van metaalbedrijven en vanuit deze streek is ook Noord-Frankrijk binnen handbereik. ‘Het is de bedoeling om vanuit de Belgische fabriek ook Noord-Frankrijk te beleveren’, beaamt Nijenhuis, die er nog aan toevoegt dat het aantal vertegenwoordigers in België de komende tijd wordt uitgebreid van twee naar drie. ‘Ook willen we wat meer met de Waalse markt gaan doen.’

De Belgische plannen passen binnen een razendsnelle groei van het bedrijf dat vorig jaar een tweede vestiging in het Duitse Hilden opende. Momenteel wordt er gestart met de bouw van een derde fabriek in Langenau in Zuid-Duitsland. Daarmee heeft het fabrieken in Midden-, Noord-, en Zuid-Duitsland en zijn alle klanten snel bereikbaar. ‘Onze strategie is om binnen een straal van 250 kilometer van onze klanten te zitten met een fabriek’, verklaart Nijenhuis.

Ook het machinepark van de plaat- en buisverwerker is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het heeft inmiddels zo’n 36 flatbed lasers (allen van Trumpf) in gebruik, 22 plooibanken (LVD) en acht buislasers (Adige). Daarnaast heeft het een aantal machines voor kantafronding in de fabrieken staan. De machines zijn IT-technisch allemaal aan elkaar verbonden en bij ondercapaciteit wordt productie doorgeschoven naar een andere fabriek.

Vanwege het gebruikersgemak en de snelheid van het digitale systeem, wordt 247TailorSteel ook door R&D-afdelingen gevonden. Hierover zei een van de twee België-vertegenwoordigers, Boris Hoffmann, vorig jaar in Vraag&Aanbod: ‘Ze zien meteen de kosten van het stuk en kunnen er onmiddellijk aanpassingen aan doen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *