Blog Rolf Elling: Oppakken van de werkdraad

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

De zomerperiode loopt alweer zo’n beetje op zijn einde. Met zijn allen zijn we weer helemaal opgeladen om de ‘werkdraad’ weer op te pakken. Het betekent automatisch ook dat het najaar voor de deur staat. En dit betekent dat we met zijn allen ons weer kunnen opmaken voor een aantal fraaie beurzen die op het programma staan.

Tags:

Dan denk ik aan Schweissen und Schneiden in het Duitse Essen en de EMO in Hannover. Beide staan gepland voor september. Uiteraard zullen de deelnemende bedrijven weer tal van innovaties laten zien waarmee de productieprocessen nog weer slimmer en productiever kunnen worden uitgevoerd. We doen het dan ook niet slecht.

Op het toonaangevende European Innovation Scoreboard (EIS) is Nederland net als in 2022 aangemerkt als ‘Innovatieleider’. Nederland staat in totaal vierde op de Europese ranglijst. Het EIS benoemt traditioneel sterke punten van ons land zoals opleidingen, de kwaliteit van het onderzoek(systeem) waardoor er een hoog kennisniveau is, digitale vaardigheden en de toepassing hiervan in innovatie.

Recente verbeteringen volgens het EIS zijn het aantal samenwerkingen tussen innovatieve mkb’ers en een toenemende beschikbaarheid van durfkapitaal op langere termijn. Tegelijkertijd zijn er ook zwakkere punten zoals de relatief lage hoeveelheid private investeringen in innovatie. Nederland scoort hiermee onder het EU-gemiddelde en staat in de Europese middelmoot. Punt ter verbetering dus.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *