Blog Rolf Elling: ‘Niet te kort door de bocht’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Met regelmaat besteden we er aandacht aan. Automatisering en robotisering en dan wel in combinatie met de schreeuwende personeelstekorten.

Blog Rolf Elling: 'Beurshonger gestild'
Rolf Elling

Want wie je ook spreekt, bij vrijwel elk maakbedrijf hebben ze wel een vacature en vaak ook meer dan een. Het motto is dan met zijn allen de mouwen opstropen en er dan maar voor zorgen dat alles voor de klanten nog een beetje op tijd gereed komt. Wellicht is er in goed overleg met de klanten nog wel wat tijd te winnen, maar dit houdt natuurlijk ook een keer op. Uiteindelijk moeten de opdrachten wel worden uitgeleverd.

Het automatiseren en robotiseren is voor een aantal aspecten een essentiële oplossing. Er is wel een aspect waar rekening mee moet worden gehouden. Doe een dergelijke investering niet zo maar uit de losse pols maar denk hier wel even goed over na. Er zijn legio mogelijkheden om de productie te optimaliseren.

Hierbij heb ik wel het advies om je goed te laten adviseren over welke mogelijkheden er allemaal zijn en ga niet te kort door de bocht. Beter even wat meer tijd nemen en de perfecte oplossing vinden, dan te snel een besluit nemen waar je achteraf toch niet helemaal gelukkig mee bent.

Momenteel is van groot belang dat met de automatiseringsoplossingen manuren worden gewonnen. Dit is tegelijkertijd het grootste pluspunt van het implementeren hiervan.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)