Blog Rolf Elling: ‘Niet alles in de hand’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Het leven dendert maar door. Wat gaat de tijd toch snel he, hoor ik menig keer om me heen. En dat klopt. Als je een leuke baan hebt waaruit je voldoening haalt, als je het thuis goed naar de zin hebt en alles loopt naar wens, kortom er is weinig te klagen. Maar de tijd vliegt voorbij.

Blog Rolf Elling: 'Beurshonger gestild'
Rolf Elling

Maar het kan in één klap veranderen. Door ziekte, door privé-omstandigheden of door een andere nare gebeurtenis.

Dan word je teruggeworpen in de keiharde realiteit. Het werk is ineens niet zo essentieel meer, alles is in een klap niet meer zo verschrikkelijk belangrijk. Dan telt er nog maar een ding, het moet beter worden. Het klinkt wellicht wat melancholisch, maar ik wil het besef doen oproepen dat je niet alles in in de hand kunt hebben.

Geniet dus van elke dag, geniet van alles wat je dierbaar is. Met andere woorden, naast het werkzame leven zijn ook de privézaken belangrijk.

De Nederlandse maakindustrie staat er goed voor. Ook dat is mooi meegenomen. Waar ik wel een beetje van opkeek is dat in de bouwsector de automatisering en robotisering nu eindelijk schoorvoetend op gang komt.

Dit wetende zou ik de robotleveranciers dringend het advies geven om ook deze sector aan het klantenbestand te gaan toevoegen. Als dit inmiddels al niet is gebeurd. Want dat in de bouwsector kansen liggen, lijkt me logisch.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *