Blog Rolf Elling: Met aanhang op zes

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Op zoek naar inspiratie voor deze column, struin ik weleens het internet af. En ik stuitte op een bericht over het feit dat bedrijven zich meer moeten aanpassen aan jongeren. Zouden ze dat niet doen, hebben we straks een probleem, wordt gesteld.

Tags:

Jongeren hebben moderne denkbeelden over thuiswerken, arbeidstijden en doorgroeimogelijkheden. Hierop moet je als ondernemer anticiperen, anders red je het niet als je als bedrijf wilt groeien. Met de moderne communicatiemiddelen is het uiteraard wel allemaal anders.

Ik denk echter dat dit nog wel meevalt. In ieder geval zal er ook door de jeugd geld moeten worden verdiend, zeker gezien de prijsontwikkeling van allerlei zaken anno 2023.

Zelf heb ik drie (inmiddels volwassen) kinderen – en met aanhang er bij zes – en dus jongeren in mijn directe omgeving. En ze willen echt wel werken voor de centen. Oké, ze willen ook genieten, maar dat doen ze heus wel.

Zo bizar als in mijn jongere periode, verwacht ik dat het niet meer komt. Zo heb ik, samen met mijn vrouw, de ‘wet op de tweeverdieners’ nog meegemaakt. Je werd dan financieel gestraft als je met zijn tweeën werkte. Dat is nu echt ondenkbaar. En gelukkig maar.

Het is allemaal wel veranderd. Dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Dat geldt niet alleen voor de jongeren. Ik ga met de jongeren mee. Door de vrijere keuze van werkindeling en thuiswerken wil ik nog langer doorwerken.