Blog Rolf Elling: Inspireren en de crux

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Recent een gesprek gehad met de programmamanager van Teqnow, Rard Metz. Het interview staat in onze krant en op hier op onze website. Wat mij hierbij is opgevallen, is dat veel maakbedrijven de nieuwe technologieën wel signaleren, maar er nog (te) weinig mee doen. Of kunnen doen.

Simpelweg omdat de organisatie te gering van omvang is. Of omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. En ik kan mij hier wel wat bij voorstellen. Het zijn immers nieuwe technologieën waarbij het niet alleen gaat om forse investeringen, maar ook om het personeel van laag tot hoog, mee te krijgen.

En daar zit hem nu net de crux, ten minste dat denk ik. Want je kunt als ondernemer nog zo graag willen veranderen door gebruik te maken van deze zich aandienende nieuwe technologieën, je moet wel het personeel mee zien te krijgen.

Waar het in de meeste gevallen om gaat, is het verkrijgen van meer efficiency in het bedrijf. En een beter bedrijfsresultaat. En daar heeft natuurlijk iedereen in het bedrijf iets aan. Als ondernemers dit voor ogen houden, komt het allemaal best goed.

Overigens maken we nu, binnen onze uitgeverij in opdracht van het Nederlands Instutuut voor Lastechniek, NIL, in samenwerking met de Belgische collega BIL, de uitgave Lastechniek.

Deze uitgave verschijnt tien keer per jaar en behandelt alle aspecten rondom lassen en andere verbindingstechnieken.

Er is uiteraard ook een website, zie www.mybusinessmedia.nl/lastechniek.

Dus heeft u nieuws betreffende lastechniek / verbindingstechniek, mail het naar lastechniek@mybusinessmedia.nl. Alvast bedankt.Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.