Blog Rolf Elling: ‘In de hoogste versnelling’

Het dendert maar door in de Nederlandse maakindustrie. De cijfers liegen er niet om en de Nederlandse maakindustrie schakelt massaal door naar de hoogste versnelling. Het lag in de lijn der verwachting na de coronapandemie, maar het moet dan uiteindelijk toch maar gebeuren.

Blog Rolf Elling: 'Beurshonger gestild'
Rolf Elling

Het ziet er in ieder geval goed uit. Er is natuurlijk wel een aspect waar veel bedrijven mee kampen. Het tekort aan technisch geschoold personeel. Het aantal vacatures in de maakindustrie liegt er niet om. Maakbedrijven kunnen dit ondervangen door slim te automatiseren. Er is een legio aantal mogelijkheden en opties om dit in te zetten binnen de productie. Dat geldt binnen vrijwel alle marktsectoren.

Desondanks is er nog veel vraag naar personeel. Hierbij geeft ik even een optie om te overwegen. Maakbedrijven kunnen pensionado inzetten. Veel medewerkers die met pensioen zijn gegaan, hebben wellicht nog best trek in het in deeltijd werken op het bedrijf.

Het voordeel is dat een pensionado relatief goedkoop is. Dit komt omdat er geen sociale lasten hoeven te worden afgedragen. Wie recht heeft op een AOW-uitkering hoeft niet meer verzekerd te worden tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. En ze zijn flexibel, hebben vaak veel vrije tijd en hebben de kennis (nog) in huis.

Ik zou zeggen dat dit het proberen waard is.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *