Blog Rolf Elling: Op de reservebank

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Ai en dan zijn daar weer recente cijfers over de resultaten en activiteiten in de Nederlandse maakindustrie. Die vallen wat terug en tegen dus. En dat is toch wel spijtig, gezien alles wat de maakindustrie voor de kiezen heeft gekregen en nog krijgt.

Tags:

Ik verwacht dan ook dat de zeilen de komende maanden moeten worden bijgezet om er toch nog een succesvol productiejaar van te maken.

Veel bedrijven, en dat is natuurlijk wel sterk afhankelijk van in welke sectoren ze actief zijn, zullen wellicht na de beëindiging van alle strenge coronamaatregelen in de zomer van 2022, de laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – zijn komen te vervallen op 10 maart 2023, weer wat reserves hebben kunnen opbouwen, maar hoeveel is nog maar even de vraag.

Bovendien speelt hierbij nog mee dat onder andere de inkoopprijzen in de afgelopen periode ook wel gestegen zijn. Tel hier de stijgende personeelskosten bij op en je hebt het dan toch wel over een behoorlijke impact. 

In ieder geval blijft het ondernemerschap vol met uitdagingen waarbij toch, tenminste dat stellen de deskundigen, het vinden van goed gekwalificeerd personeel nog het grootste hangijzer is.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *