Bison levert montagekit voor kitlijn van 1,5 miljoen meter aan Burj Dubai

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hollands Glorie in tijden van economische malheur: het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Dubai, wordt momenteel afgewerkt met Bison Montagekit. Maar liefst 50.000 kokers zorgen voor een schroefloze interieurafwerking. De oplevering staat gepland op 4 januari.

Bison International noemt de afwerking van de hoogste toren van de wereld ‘een fantastisch prestigieus project’. Ook omdat het niveau van afwerking er letterlijk en figuurlijk ongekend hoog ligt. ‘We zijn erg trots dat juist vanwege de goede prestaties in dit klimaat voor Bison Montagekit werd gekozen.’

Kitlijn van 1,5 miljoen meter

In ‘s werelds ultieme wolkenkrabber worden in de afbouwfase tientallen kilometers plinten, deurposten en wandbekledingsplaten schroefloos vastgezet. Bison leverde in een eerste opdracht 25.000 kokers Bison Montagekit uit, met eenzelfde vervolgopdracht. Tezamen goed voor een kitlijn van maar liefst 1,5 miljoen meter. Dit is in vogelvlucht meer dan de afstand van Amsterdam naar Venetië.

Burj Dubai

Burj Dubai betekent letterlijk Toren van Dubai. De bouw startte in 2004. Het nieuwe hoogste gebouw ter wereld komt rond deze periode gereed. Het hoogste punt ligt op 818 meter (160 verdiepingen). De toren werd ontworpen door architectenbureau Skidmore, Owings & Merril (USA). In de toren komen hotels, een club, appartementen, kantoren en een observatiedek.