Analyse Erik Spikmans: ‘Het coronavirus heeft het voor het zeggen’

We zitten in een onzekere wereld.’  Zo begon ik vorige maand deze column en die situatie is helaas niet veranderd. Sterker nog, de wereld is op dit moment mogelijk nog meer in de ban van het virus dan een maand geleden. Hoewel elk land het op zijn eigen manier aanpakt , worden overal maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

De berichtgeving volgt elkaar snel op en wat je nu publiceert is over een uur alweer ingehaald door de actualiteit. Het coronavirus heeft het momenteel voor het zeggen en daar ontkomen we niet aan.

De wereld staat op z’n kop en dat is niet zo een, twee, drie weer voorbij. Ondanks dat het een moeilijke tijd is, doen we ons best om hier samen met onze klanten en leveranciers doorheen te komen. Samenwerken is hierbij het sleutelwoord: we moeten het echt samen doen! We moeten gezamenlijk de uitdagingen in de komende periode aangaan.

In tijden van crisis, zoals deze, komen mensen meer tot elkaar. Niet alleen bij MCB zetten collega’s zich extra voor elkaar en het bedrijf in. We zien het ook bij onze klanten, leveranciers en in onze hele samenleving. Dat is goed om te zien en geeft ons vertrouwen dat we er samen uitkomen.

We proberen met z’n allen de coronacrisis het hoofd te bieden en uiteindelijk te overwinnen. Daarop ligt de focus, al het andere doet er nu minder toe. Maar we kijken uit naar het moment waarop het virus het niet meer voor het zeggen heeft in de wereld en we samen terug kunnen gaan naar ons “normale” leven.

Erik Spikmans, MCB Nederland

Reageren?
redactie@vraagenaanbod.nl