Aantal uitgesproken faillissementen blijft dalen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juli zestien bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Aantal uitgesproken faillissementen blijft dalen
Foto: CBS

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 een laagterecord. Ook in juli 2022 is het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in de bouwnijverheid

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 140 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de bouwnijverheid het grootste aantal faillissementen, namelijk 28. Dat zijn er vier meer dan in juni.

Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.