Witwasonderzoek naar schroothandelaren

In een witwasonderzoek naar criminele geldstromen heeft de Dienst Landelijke Recherche op meerdere locaties in Nederland doorzoekingen uitgevoerd. Het onderzoek richt zich op een vermoedelijke criminele geldstroom, waarbij onder anderen twee schroothandelaren betrokken zijn.

Witwasonderzoek naar schroothandelaren

In 8 woningen en 2 bedrijfslocaties verspreid over Nederland is gelijktijdig naar administratie en gegevensdragers gezocht. Er is beslag gelegd op twee vuurwapens, ongeveer 50.000 euro contant geld, administratie en digitale gegevensdragers. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een FinEc team van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

In totaal wordt er over 3 jaar rond de 10 miljoen euro rondgepompt via bankrekeningen van zowel de schroothandelaren als de zogenaamde verkopers en kopers van metalen waarbij vermoedelijk valse facturen worden gebruikt om de geldstroom een ogenschijnlijke legale herkomst te geven.

De doorzoekingen hebben plaatsgevonden in woningen in de gemeenten Den Bosch, Huizen, Steenwijkerland, Zandvoort, Maasdriel, Hoeksche Waard en Veere. De twee bedrijfspanden die de politie doorzocht, liggen in Rotterdam en Zwijndrecht.

Aanhoudingen in een later stadium van het onderzoek worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *