Wereldstaalproductie stijgt licht

De wereldwijde staalproductie is gestegen in augustus, met 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 156,2 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie stijgt licht
De wereldwijde ruwstaalproductie van maart 2019 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. Vanwege onzekerheden door het coronavirus is het wel mogelijk dat deze cijfers later nog bijgesteld worden.

In augustus daalde de productie in bijna ieder continent, alleen de overige Europese landen en Azië lieten een kleine groei zien van respectievelijk 20 en 4,8 procent. In Zuid-Amerika was de daling het kleinst met 1,7 procent, in Noord-Amerika het grootst met 23,7 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 16,6 procent voor de 28 landen van de Europese Unie en een stijging van 20 procent voor de overige Europese landen. Grootste dalers in Europa waren Bosnië-Herzegovina (-45,1%) en Slovenië (-34,3%). Luxemburg (41,5%) en Turkije (22,9%) lieten de grootste stijging zien in de productie.

Nederland

De Nederlandse productie kwam met een afname van 18,4 procent ten opzichte van 2019 uit op 472 duizend ton. De totale productie van de eerste acht maanden van 2020 voor Nederland komt uit op 4,0 miljoen ton, een afname van 12,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *