Wereldstaalproductie neemt verder toe

De wereldwijde staalproductie is gestegen in februari, met 4,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 150,2 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie neemt verder toe
De wereldwijde ruwstaalproductie van september 2019 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. Vanwege onzekerheden door het coronavirus is het wel mogelijk dat deze cijfers later nog bijgesteld worden.

In februari daalde de productie in de meeste continenten, in Noord-Amerika, de 27 EU-landen en Afrika was de grootste daling te zien van respectievelijk 8,9, 7,1 en 6,4 procent. In Azië en Oceanië was de stijging het grootst met 7,5 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 7,1 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 5,2 procent voor de overige Europese landen.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in februari China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 10,9 procent kwam China uit op een productie van 83,0 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 9,1 miljoen ton staal.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *