Wereldstaalproductie daalt verder

De wereldwijde staalproductie is gekrompen in juni, met 7,0 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 148,3 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van januari 2019 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. Vanwege onzekerheden door het coronavirus is het wel mogelijk dat deze cijfers later nog bijgesteld worden.

In juni daalde de productie in bijna ieder continent, alleen de overige Europese landen lieten een kleine groei zien van 0,6 procent. In Oceanië was de daling het kleinst met 1,0 procent, in Noord-Amerika het grootst met 32,2 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 24,6 procent voor de 28 landen van de Europese Unie en een stijging van 0,6 procent voor de overige Europese landen. Grootste dalers in Europa waren Kroatië (-100%) en Macedonië (-100%). Alleen Hongarije (18,9%) en Turkije (4,1%) lieten een stijging zien in de productie.

Nederland

De Nederlandse productie kwam met een afname van 34,3 procent ten opzichte van 2019 uit op 338 duizend ton. De totale productie van de eerste zes maanden van 2020 voor Nederland komt uit op 3,1 miljoen ton, een afname van 11,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *