Wereldstaalproductie blijft toenemen

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De wereldwijde staalproductie is gestegen in november, met 6,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 158,3 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie blijft toenemen
De wereldwijde ruwstaalproductie van juni 2019 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. Vanwege onzekerheden door het coronavirus is het wel mogelijk dat deze cijfers later nog bijgesteld worden.

In november steeg de productie in de meeste continenten, in de overige Europese landen, Zuid-Amerika en Azië was de grootste groei te zien van respectievelijk 9,1, 8,3 en 8,3 procent. In Noord-Amerika was de daling het grootst met 10,8 procent.

Europa

In Europa was sprake van een stijging van 5,5 procent voor de 28 landen van de Europese Unie en een stijging van 9,1 procent voor de overige Europese landen. Grootste dalers in Europa waren Bosnië-Herzegovina (-41,5%), Hongarije (-32,1%) en Servië (-21,2%). Finland (30,4%) en het Verenigd Koninkrijk (29,6%) lieten de grootste stijging zien in de productie.

Nederland

De Nederlandse productie kwam met een toename van 1,7 procent ten opzichte van 2019 uit op 554 duizend ton. De totale productie van de eerste elf maanden van 2020 voor Nederland komt uit op 5,5 miljoen ton, een afname van 10,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *