Vakbeurzen Wire en Tube uitgesteld tot begin zomer

Messe Düsseldorf verschuift Wire en Tube in overleg met de betrokken partners en verenigingen naar 20 tot 24 juni 2022. De momenteel snel om zich heen grijpende omicron-variant heeft tot aanpassingen in de beurskalender van Düsseldorf geleid, wat een verschuiving van de oorspronkelijk voor 9 tot 13 mei geplande Wire en Tube noodzakelijk maakt.

Wire en Tube in 2018. (Foto: Rolf Elling)

De nieuwe periode biedt meer planningszekerheid en toegevoegde waarde door METAV die gedeeltelijk gelijktijdig wordt gehouden. Deze toonaangevende vakbeurs voor metaalbewerkingstechnologieën was door de VDW (Duitse Vereniging van Werktuigbouwers) al verschoven naar 21 tot en met 24 juni.

Wolfram N. Diener, CEO van Messe Düsseldorf, benadrukt de steun voor de nieuwe beursdata: ‘De teneur onder onze exposanten is: Wij willen en hebben draad en buis nodig – maar dan wel op een tijdstip dat de grootste kansen op succes belooft. Samen met de betrokken partners en verenigingen beschouwen wij het begin van de zomer als de ideale periode hiervoor. Wij verwachten niet alleen dat de infectiepatronen tot rust zullen komen, maar ook dat meer mensen het land zullen kunnen binnenkomen om deel te nemen aan de beurzen. Dit betekent dat zowel exposerende bedrijven als bezoekers hun zaken kunnen doen in een omgeving die duidelijk minder last heeft van covid-19.’

Als de belangrijkste internationale vakbeurzen voor hun industrieën hebben Wire en Tube een wereldwijde aantrekkingskracht en vereisen zij bijzonder lange doorlooptijden. Traditioneel reist tweederde van alle exposerende bedrijven om de twee jaar vanuit het buitenland naar Düsseldorf.

Vakbezoekers uit meer dan 80 landen ontmoeten elkaar op piekmomenten op het Düsseldorfse beursterrein. De nieuwe beursdatum van 20 tot 24 juni 2022 biedt deze branches daarom nu duidelijke planningszekerheid.

De exposanten van Wire presenteren hun technologische highlights in de beurshallen 9 tot 15, terwijl de Tube-exposanten in de hallen 1 tot 7a te vinden zullen zijn.

Het gastevenement METAV, de internationale vakbeurs voor metaalbewerkingstechnologieën, wordt gehouden van 21 tot en met 24 juni 2022 in de beurshallen 16 en 17. De METAV wordt georganiseerd en georganiseerd door de VDW, de Duitse vereniging van fabrikanten van gereedschapsmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *