Twentse Techniek Markt op 30 juni wil jongeren tot een technische baan verleiden

De Techniek Markt op 30 juni in Hengelo is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar werk, een opleiding of cursus, of een mooi bedrijf in de techniek. Tijdens de markt komen bedrijven en instanties zoals het Werkplein samen om jongeren, werkzoekenden en zij-instromers te laten zien wat techniek is én welke opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen er in de techniek zijn.

Bedrijven ontmoeten potentiële studenten op Techniek Markt in Hengelo

De Techniek Markt in Hengelo is georganiseerd  door TechWise Twente, een coöperatie waarin onderwijsinstellingen en bedrijven nauw samenwerken om op Mbo+ niveau opleidingen op maat te organiseren voor het bedrijfsleven. Dat maakbedrijven problemen hebben om werknemers te vinden, behoeft geen uitleg. Met de Techniek Markt probeert de organisatie alvast studenten te verleiden tot een baan in de techniek.

Jongeren kunnen tussen 14:00 en 19:00 de bedrijvenmarkt bezoeken, waar bedrijven zich presenteren, en een baan of stageplaats scoren. Ook wordt er informatie verstrekt over de opleidingsmogelijkheden en financiële mogelijkheden. Een rondetafelgesprek over  vrouwen  en oudere medewerkers in de techniek boort andere segmenten op de arbeidsmarkt aan.

Informatiebijeenkomsten bedrijven

Voorafgaand aan de Techniek Markt worden voor bedrijven, en andere belangstellenden, twee informatiebijeenkomsten gehouden met de onderwerpen:

•             Wat kunt u direct betekenen voor de invulling van technisch onderwijs als praktijkopleider, hybride docent of Skills-lab deelnemer?

•             Welke mogelijkheden qua financiering van opleidingen zijn er voor specifieke doelgroepen zoals zij-instromers?

De bijeenkomsten worden op 30 juni tussen 9.30 en 13.00 uur gehouden en duren zo’n 1,5 uur.

Inschrijven voor de informatiebijeenkomst kan via deze link.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ej_2u9r_-UCT7qTlnRZJz1MUHYi3knxJrcrXVZ_BwklUNU9OQ0pCMEYwSE83TFFHWEVRNUhOV1JNNS4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.