Trioliet merkt gevolgen Oekraïne-oorlog

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Trioliet uit Oldenzaal laat weten dat ze als internationaal bedrijf zaken doen met zowel Rusland als Oekraïne. Met eigen importeurs in beide landen. ‘Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurt en we voelen mee met onze mensen daar’, zegt Jeroen Meijerink van Trioliet na vragen van Vraag & Aanbod.

‘Vooralsnog zijn onze mensen in Oekraïne veilig. Maar de situatie is natuurlijk zeer zorgelijk. Momenteel doen we niets, de leveringen zijn vanzelf gestaakt en we volgen het beleid conform de algemene richtlijnen’, laat Jeroen Meijerink, manager PR bij Trioliet, weten. ‘De consequenties zijn voor ons niet te overzien, de situatie kan elke dag weer veranderen. Hier kunnen we vooralsnog ook geen beleid op maken. Verder kunnen we er nu weinig over meedelen.’

Trioliet is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van machines en systemen voor het voeren van rundvee op veebedrijven. In Nederland is Trioliet marktleider op het gebied van voertechniek. Bij het bedrijf werken ruim 350 mensen, verdeeld over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat in Oldenzaal en daar werken zo’n 260 mensen. Op de productielocatie in Polen werken 90 mensen. Verder werkt het bedrijf wereldwijd met eigen vertegenwoordigers.

In onder andere Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Verenigde Staten, Canada, China en Argentinië heeft het bedrijf mensen in dienst. In de landen waar geen Trioliet vertegenwoordigers actief zijn worden producten aangeboden via importeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.