Trends in de AM-sector

De additive manufacturing industrie wereldwijd wist in het eerste kwartaal van 2021 het herstel verder voort te zetten en de bbp-prognose is optimistisch en voorziet een mondiale groei in 2021 en 2022.

Trends in de AM-sector

Cecimo, de Europese Associatie voor Additive Manufacturing, hield tussen april en mei 2021 een enquête om de belangrijkste markttrends in de Additive Manufacturing sector te ontdekken.

Deze enquête heeft als doel kwaliteitsgegevens rechtstreeks bij de industrie te verzamelen en bedrijven te helpen een Europees overzicht te schetsen van de belangrijkste trends in de AM-markt. Het is de tweede keer dat Cecimo deze enquête uitvoert om rechtstreeks gegevens te verzamelen van 3D-printing bedrijven die actief zijn in de deelnemende landen. Het is een zes maanden durende enquête die de industrie zal helpen trendindicaties te registreren voor belangrijke bedrijfsgebieden, zoals binnenlandse activiteiten, AM-export, orders per materiaalsoort, vraag van de klantindustrie en trendinvesteringen. Uit het rapport blijkt dat zowel de binnenlandse als de buitenlandse bestellingen begin 2021 sterk zijn toegenomen. Het totale aantal bestellingen bereikte zelfs hun hoogste peil sinds het eerste kwartaal van 2019.

Het complete rapport van Cecimo is hier terug te lezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *