Tom Eussen nieuwe voorzitter Metaal Nederland

Metaal Nederland heeft op haar algemene ledenvergadering Tom Eussen als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt per 1 juni Hans van den Berg op, die zich de afgelopen vijf jaren voor de vereniging heeft ingezet.

Tom Eussen volgt Hans van den Berg op bij Metaal Nederland als voorzitter

Tom Eussen is technisch bedrijfskundig ingenieur en behaalde zijn MBA bij IMD in Zwitserland. Hij is lid van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland en als managing director verantwoordelijk voor Tata Steel Downstream Europe. Met de aanstelling als voorzitter van de belangenvertegenwoordiging van de Nederlandse metaalindustrie kan hij een nieuwe post aan zijn curriculum toevoegen.

Vooruitlopend op zijn indiensttreding, licht hij de doelstellingen van de organisatie voor de komende periode toe:  ‘Metaal Nederland is een platform voor metaalbedrijven om gezamenlijk de huidige maatschappelijke uitdagingen aan te gaan onder andere op het vlak van technologische innovatie, circulaire economie, klimaat, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De komende jaren willen wij onze ondernemers nog beter in staat stellen kansen te pakken met het oog op deze uitdagingen.’

Hans van den Berg neemt afscheid

Metaal  Nederland is ervan overtuigd in hem de geschikte persoon gevonden te hebben. ‘Ik ben verheugd dat Tom Eussen mij als voorzitter van Metaal Nederland opvolgt. Hij brengt ruime bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de metaalsector met zich mee, wat van toegevoegde waarde is bovenop de reeds bestaande kennis en kunde binnen de vereniging’, aldus Hans van den Berg, scheidend voorzitter van Metaal Nederland.

Metaal Nederland vertegenwoordigt ruim 80% van de in Nederland gevestigde metallurgische industrie (bedrijven met rechtspersoonlijkheid en 20 of meer medewerkers) en de grootste gieterijen in ons land. De aangesloten bedrijven vertegenwoordigen in Nederland ruim 50.000 voltijdsbanen en 6 miljard euro aan exportwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.