Thema-avond Lastechniek Europa over automatisering lassen rvs leidingen

Lastechniek Europa organiseert op 3 maart in het opleidingscentrum te Nieuwegein een thema-avond over automatiseren van het lassen van roestvaststalen leidingen waarbij belangrijke efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen bereikt kunnen worden.

Deelnemers aan de bijeenkomst ontvangen een NIL-verklaring die voor certificaathouders meetelt bij het verlangen van het (las-)kadercertificaat.

Cold Root Pipe

Marchel Kaspers van Lastechniek Europa behandelt het hoofdthema en geeft een demonstratie van het lassen van de grondnaden van rvs-pijpen met de ColdArc -variant Cold Root Pipe (CRP). Tevens laat hij zien hoe dit in zijn werk gaat met rutiel-gevulde draad voor deze lasverbindingen met het Lone Star systeem in combinatie met een Phoenix 522 MIG/MAG-stroombron van EWM. Daarbij komt aan de orde welke typen gevulde draad en beschermgassen moeten worden toegepast. Hij zal aantonen dat CRP ongeveer vier maal zo snel gaat als TIG-lassen en dat semi-automatisch lassen van rvs-pijp resulteert in een verdubbeling van de efficiëntie.

Lassen met gevulde draden

Verder wordt de kosteloos te bezoeken thema-avond ingevuld met presentaties en demonstraties van de Böhler Welding Group Nederland (lassen rvs met gevulde draden). 3M Welding besteedt aandacht aan beschermingsmiddelen bij het lassen en introduceert de nieuwe lashelm Speedglas 9100FX. Tot slot vertelt Henk Zandvliet, directeur van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) over ontwikkelingen van het NIL en de activiteiten die deze lasorganisatie zoal organiseert, zoals de Nationale Laswedstrijden voor het VMBO, de ontwikkeling van nieuwe lasboeken, themadagen, raillassen en lijmen.


Opgeven via www.lasschool.nl of www.lastechniekeuropa.nl