TBAuctions zet belangrijke stap in Britse online veilingmarkt

British Medical Auctions (BMA) is overgenomen door TBAuctions, bekend van de Nederlandse online veilinghuizen Troostwijk Auctions (B2B) en BVA Auctions (B2C). TBActions is recent overgenomen door fondsen die beheerd worden door Castik Capital, waarmee het Europese merkenpalet verder gestalte krijgt. Sinds november vorig jaar maakt ook het Belgische Vavato daar deel van uit. TBAuctions streeft ernaar om samen met de nieuwe aandeelhouder verdere consolidatie te realiseren op het gebied van online veilen in Europa.

De afgelopen jaren heeft TBAuctions aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling van een state-of-the-art en schaalbaar IT-platform genaamd ATLAS, waarmee het bedrijf ook de over­name van BMA naadloos kan opschalen en integreren.

Compleet nieuw marktsegment

De groeiambitie van TBAuctions, dat al in acht Europese landen aanwezig is, wordt met de overname van BMA onderstreept. Herberth Samsom, CEO van TBAuctions zegt hierover: ‘BMA is een prachtig bedrijf dat we graag integreren in ons online veilingplatform. En het komende jaar zullen er nog meer van dit soort acquisities volgen. Een van de belangrijkste redenen om BMA in de groep te integreren is hun bijzondere positie in de medische wereld. Dit is een markt die wordt gekenmerkt door haar gesloten karakter. Die specifieke kennis van BMA willen we ook gaan inzetten op het vaste land van Europa, waarmee we een compleet nieuwe, winstgevende markt voor ons kunnen ontsluiten. De roep om gebruikte medische apparatuur is immers groot.’

Net als Troostwijk Auctions, BVA Auctions en Vavato blijft BMA binnen de holding opereren met een eigen merk en een online storefront. Dit past in de strategie van TBAuctions om alles online te veilen, van kleine consumptiegoederen tot complete industriële voorraden en onroerend goed. BMA zorgt met haar ruim 20 jaar ervaring in het veilen van medische apparatuur voor verdere diversificatie naar de zorgmarkt. BMA heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, en brengt meer dan 10.000 geregistreerde online kopers over de hele wereld in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *