Siemens en SAP werken samen aan versnellen industriële transformatie

Siemens en SAP hebben een nieuw partnerschap aangekondigd dat gebruik zal maken van hun industrie-expertise en hun complementaire softwareoplossingen voor productlevenscyclus, supply chain en asset management zal samenbrengen, zodat hun klanten nieuwe innovatie en collaboratieve bedrijfsmodellen kunnen leveren die de transformatie van de industrie wereldwijd zullen versnellen.

Foto: Siemens

Door middel van deze overeenkomst zullen zowel SAP als Siemens in staat zijn om hun respectieve aanbod aan te vullen en te integreren om klanten de eerste echt geïntegreerde en verbeterde oplossingen voor product lifecycle management (PLM), supply chain, service en asset management aan te bieden. Dit zal klanten in staat stellen een echte digitale draad te vormen door alle virtuele modellen en simulaties van een product of bedrijfsmiddel te integreren met real-time bedrijfsinformatie, feedback en prestatiegegevens over de gehele levenscyclus.

‘Digitale transformatie zal van cruciaal belang zijn voor de productie-industrie om de productiviteit en flexibiliteit te verhogen en de innovatie te versnellen, dus bedrijven moeten op nieuwe manieren samenkomen om de digitale onderneming mogelijk te maken’, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Siemens Digital Industries.

SAP biedt Teamcenter-software van Siemens aan als de belangrijkste basis voor samenwerking op het gebied van product lifecycle en product-databeheer. Daarnaast biedt Siemens SAP® Intelligent Asset Management-oplossingen en SAP project- en portfoliobeheer-applicaties. Hiermee verhogen de twee partners de toegevoegde waarde voor de business van klanten gedurende de volledige product- en servicelevenscyclus. Ook worden nieuwe samenwerkingsprocessen tussen fabrikanten en beheerders mogelijk gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *