Schaeffler neemt Bega International over

Schaeffler heeft Bega International overgenomen, een fabrikant van speciaalgereedschappen voor de montage en demontage van wentellagers. Daarmee versterkt het bedrijf de serviceactiviteiten in de divisie industrie.

Schaeffler neemt Bega International over
Foto: Schaeffler

De overname markeert een volgende stap in de uitbreiding van Schaeffler’s life cycle service portfolio. De toegang tot het IIoT-platform dat is gecreëerd voor Schaeffler’s OPTIME condition monitoring-oplossing opent ook nieuwe mogelijkheden voor Bega’s intelligente onderhoudsgereedschappen. Ook klanten zullen hiervan profiteren. Zij zullen een gemeenschappelijke gebruikersinterface hebben voor alle touchpoints, wat zal bijdragen aan een naadloze gebruikerservaring gedurende de hele levenscyclus van wentellagers, van installatie tot monitoring en onderhoud, tot reparatie. Klanten en partners zullen oplossingen en diensten voor het onderhoud en de monitoring van wentellagers van één enkele leverancier kunnen betrekken en zullen profiteren van een meer gestroomlijnde toegang tot een reeks onderhouds- en reparatieoplossingen.

‘De gedachte achter onze strategisch belangrijke Industry 4.0-activiteiten is om de voorkeurspartner te zijn voor voorspellende en voorschrijvende onderhoudsoplossingen. Door de samenwerking met Bega kunnen wij onze klanten hoogwaardige total lifecycle services en oplossingen bieden voor lagers en andere aandrijflijncomponenten’, aldus Rauli Hantikainen, hoofd van Schaeffler’s Industry 4.0 strategische business field.

‘Dankzij dit nieuwe partnerschap zullen Schaeffler en Bega tot de top behoren op het gebied van onderhoudsoplossingen’, aldus Henk van Essen, die de huidige CEO van Bega is en deze rol ook in de toekomst zal blijven vervullen. ‘We willen ook de meest innovatieve leverancier van onderhoudsinstrumenten zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *