Safan Darley kantbank volgende stap in automatiseringsproces GOMA

Plaatbewerker GOMA uit Hengelo heeft geïnvesteerd in een Safan Darley kantbank. De nieuwkomer in het machinepark moet het automatiseringsgehalte van het bedrijf verder opkrikken. In dat kader vinden ook een aantal interne verhuizingen plaats waardoor één hal volledig ingericht zal zijn met geautomatiseerde machines.

De H-Brake Hybrid+ 230T Ultra Safan Darley moet plaatbewerker GOMA extra lever mogelijkheden geven. “Met de komst van deze kantbank kunnen we een nog hogere leverperformance bieden. In combinatie met een kantrobot wordt de kantbank gebruikt in de toekomstige QRM-cel waardoor we continue kwaliteit waarborgen”, klinkt het bij het bedrijf dat zich toelegt op plaatbewerking.

De voorbije jaren heeft er een automatiseringslag plaats gevonden op het bedrijf. Zo investeerde GOMA in lasrobots en een AGV van Kumatech. Deze AGV pendelt tussen de later, kantbank en lasafdeling en maakt zo 40 tot 50 transportbewegingen per dag.

De nieuwe kantbank is de veertiende Safan Darley-kantbank in het machinepark van GOMA. Het bedrijf krijgt veel opdrachten waarvoor het speciale gereedschappen ontwerpt en waarbij bewerkingen uitgevoerd worden die met standaard machines niet mogelijk zijn. ‘Safan Darley bouwt voor ons een kantbank die goed afgestemd wordt op deze combinatie van onze gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan bewerkingen waarbij zowel omhoog als omlaag gekant kan worden’, verklaart het bedrijf. De keuze hiervoor verklaart het als volgt: ‘We werken al jaren met de kantbanken van deze producent waardoor onze medewerkers ervaren zijn met de software en bediening ervan.

Parallel aan de komst van de kantbank hebben er ook verhuizingen plaatst gevonden op de kantafdeling. ‘Zo wordt één hal volledig ingericht met geautomatiseerde machines. In de andere hal komen de manuele kantbanken te staan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *