RoboJob lanceert nieuw automatiseringsconcept

RoboJob, internationaal actief in CNC-automatisering, breidt het portfolio aan standaardproducten uit met een nieuw automatiseringsconcept: de Pallet-Load Series.

RoboJob lanceert nieuw automatiseringsconcept
Foto: RoboJob

Automatisering zit in de lift. Wanneer eind maart de eerste regio’s en landen in lockdown gingen, werden duizenden bedrijven gedwongen om de deuren te sluiten. Werknemers moesten van thuis werken, en verschillende productiebedrijven lagen stil. Met uitzondering van die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering.

‘Vanuit heel Europa kregen we spontaan berichten van onze klanten’, vertelt CEO Helmut De Roovere. ‘Onze klanten wisten ons te vertellen dat zij er dankzij hun RoboJob-systeem in geslaagd waren om toch te blijven produceren. We zijn erg trots dat we hen daarin konden bijstaan.’

‘We merken ook dat we sinds de zomer heel wat meer aanvragen mogen ontvangen. Ook het aantal bestellingen zit stevig in de lift. Bedrijven over heel Europa zien nu in hoe belangrijk het is om in te zetten op CNC-Automatisering’, aldus De Roovere. ‘Velen van hen hebben nog geen enkele ervaring met robots.’ RoboJob beschikt al over een uitgebreid portfolio in CNC-Automatisering: de Turn-Assist Series, Mill-Assist Series, Racks en Tower bieden verschillende oplossingen en concepten om draaimachines, freesmachines en draai/freescombinaties te automatiseren. Daarbij zijn zowel productbelading als palletbelading mogelijk, en kunnen enkelstuks tot grotere series op een flexibele en efficiënte manier worden geautomatiseerd.

Het bedrijf breidt het portfolio nu nog verder uit. ‘Samen met onze klanten hebben we een nieuw, laagdrempelig concept ontwikkeld: de Pallet-Load Series. Dit is een uiterst eenvoudige oplossing, die bestaat uit een robot, één of meerdere palletposities waar de werkstukken op gepositioneerd worden, een veiligheidsconcept en de bediening met een industriële PC. Eenvoudiger kan in feite niet. Met Pallet-Load focussen we ons dan ook op die bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met robots. Dankzij onze gebruiksvriendelijke software is de bediening kinderspel, en kan werkelijk iedereen hiermee aan de slag.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *