Reorganisatie Cirex Almelo vanwege malaise auto-industrie

IJzergieterij Cirex uit Almelo gaat reorganiseren. Doordat er minder vraag is vanuit de auto-industrie, waar het momenteel slecht gaat, is er voor 17 medewerkers geen plek meer binnen het bedrijf. Bij de vestiging in Tsjechië verdwijnen er dertig banen.

Reorganisatie Cirex Almelo vanwege malaise auto-industrie

Dat meldt Tubantia. De auto-industrie heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis en laat Cirex nou juist grotendeels afhankelijk zijn van de opdrachten uit die industrie. Het bedrijf maakt stalen motoronderdelen, 75 procent hiervan is bestemd voor de auto-industrie. De grote series tot twee miljoen stuks worden geproduceerd in Almelo, de kleinere series komen uit de zusterbedrijven in Tsjechië en Slowakije, waar de lonen lager liggen.

Algemeen-directeur Jeroen Spoelder vertelde aan Tubantia dat de omzet van het bedrijf dit jaar met ruim dertig procent daalde. Ook voor het komende jaar zal de omzet lager liggen dan verwacht. Met de reorganisatie hoopt het bedrijf het hoofd boven water te houden en volgend jaar weer winst te maken.

Robotisering

In de hoogtijdagen liepen er 230 medewerkers rond bij Cirex Almelo. Met de aanschaf van 25 robots werd de flexibele schil al afgebouwd. Na de reorganisatie is er in Almelo nog plek voor 90 banen, in Tsjechië blijven er 180 banen behouden. Ook werken er nog enkele tientallen medewerkers in Slowakije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *