Problemen auto-fabrikanten door chiptekorten

Europese autofabrikanten hebben te lijden aan het tekort aan computerchips, veroorzaakt door zowel een grotere vraag dan verwacht, als distributieproblemen vanwege strengere lockdowns.

Problemen auto-fabrikanten door chipstekorten

Dat meldt Automobielmanagement. Autoconcerns als Honda, Renault, Daimler en Volkswagen hebben al aangegeven tegen problemen aan te lopen vanwege de tekorten.

Toeleveranciers als het Nederlandse NXP merken het tekort als eerste, aangezien zij de chips verwerken in de onderdelen die worden afgenomen door de autofabrikanten. Het bedrijf gaf in het Financieele Dagblad al aan dat eind vorig jaar de automarkt onverwachts snel herstelde. Tijdens de eerste golf van de coronacrisis legden veel autofabrieken het werk voor langere tijd neer, waarop chipproducenten hun productie verlaagden. Met de onverwachte toeloop in nieuwe orders is er tijd nodig om dit in te passen in de productie.

Op het moment is er al arbeidstijdverkorting ingevoerd bij vestigingen van Daimler, Honda’s Europese fabriek gaat vier dagen dicht, en de productie van de Ford Focus in Saarlouis wordt zelfs een maand lang stilgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *